αποτρίχωση με διοδικό laser στο city laser lab

Αποτρίχωση με Διοδικό Laser και οι διαφορές με το Laser Αλεξανδρίτη

Το Διοδικό Laser και το Laser Αλεξανδρίτη είναι οι δύο επικρατέστεροι και αποτελεσματικότεροι τύποι laser όσον αφορά την αποτρίχωση! Έχουν τη δυνατότητα να εξαφανίσουν περίπου το 80 % της τριχοφυΐας ενός σώματος, τόσο γυναικών όσο και ανδρών.

Διοδικό Laser vs Laser Αλεξανδρίτη

Οι δύο τύποι laser είναι εξίσου αξιόπιστοι, ασφαλείς και παρέχουν μόνιμα αποτελέσματα. Παρά τις ομοιότητες σε αυτό το επίπεδο, διαφέρουν σε κάποια σημεία. Αυτά σχετίζονται κυρίως με τη λειτουργία, αλλά και με τις προϋποθέσεις ή τους περιορισμούς να εφαρμοστούν σε μια περιοχή. Να σημειώσουμε, όμως, εξ’ αρχής πως και τα δύο είδη θεραπειών λέιζερ δεν είναι κατάλληλα για να εφαρμοστούν σε λευκή τριχοφυΐα, καθώς δεν θα είναι αποτελεσματικές. Η λευκή τριχοφυΐα αντιμετωπίζεται οριστικά, μόνο με τη ριζική αποτρίχωση (θερμόλυση/ηλεκτρόλυση).

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά ενός Laser Αλεξανδρίτη και πώς λειτουργεί

Το Laser Αλεξανδρίτη είναι το πρώτο λέιζερ που ανακαλύφθηκε, το οποίο ήταν αποτελεσματικό όσον αφορά την αποτρίχωση. Ανακαλύφθηκε μετά τη χρήση του ΙPL (παλμικό φως). Οι διαφορές μεταξύ των δύο ήταν εντυπωσιακές, με το Laser Αλεξανδρίτη να υπερισχύει σε σύγκριση με το IPL, αφού προσέφερε ανώτερα αποτελέσματα. Αυτό είχε ως επακόλουθο το λέιζερ Αλεξανδρίτη να κυριαρχήσει για κάποια χρόνια.

Λειτουργεί σε μήκος κύματος 755 nm (νανόμετρα). Αυτό σημαίνει ότι στοχεύει την τριχοφυΐα σε ένα ρηχό σχετικά βάθος. Είναι ιδανικό για πολύ λευκά δέρματα με πολύ μαύρη τριχοφυΐα. Ο μέσος όρος θεραπειών, ως το τελικό αποτέλεσμα, είναι 6-8 (ανά 40 ημέρες περίπου). Συνήθως, χρειάζονται επαναληπτικές επισκέψεις και αυτό σημαίνει πως το σύνολο του βασικού προγράμματος μπορεί να φτάσει τις 12-14 επισκέψεις. Επιπλέον, σε αραιά χρονικά διαστήματα μπορεί να  χρειαστούν κάποιες θεραπείες συντήρησης.

Εάν το δέρμα είναι α) αρκετά σκουρόχρωμο, β) μαυρισμένο ή γ) έχει μέτρια ή ανοιχτόχρωμη τριχοφυΐα, τότε ΔΕΝ ενδείκνυται το λέιζερ Αλεξανδρίτη. Υπάρχει περίπτωση με τη χρήση του να δημιουργηθούν εγκαύματα, μελαγχρώσεις ή αποχρωματισμοί και η αποτρίχωση να είναι μετρίως επιτυχής. Επίσης, απαγορεύεται η χρήση του Laser Αλεξανδρίτη κατά την έκθεση της επιδερμίδας στον ήλιο (καλοκαίρι) ή μετά από sollarium.

Η χρήση του είναι χρονοβόρα, καθώς λειτουργεί με ένα χτύπημα ανά σημείο. Παρόλο που πλέον αυτού του τύπου λέιζερ έχουν ψυκτική δέσμη ή δέσμη αέρος, η δυσανεξία του ατόμου στο οποίο εφαρμόζεται είναι έντονη και προτιμάται για μικρές περιοχές. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε ευρύτερες περιοχές, ακόμη και σε ολόκληρο το σώμα, συνήθως όμως το άτομο δεν αντέχει και οι περιοχές θα πρέπει να θεραπεύονται σε διαφορετικό χρονικό διάστημα.

Επειδή ακριβώς χρησιμοποιείται ανά σημείο, πολλές φορές υπάρχουν ενδιάμεσες περιοχές στην επιδερμίδα όπου η τριχοφυΐα δεν έχει θεραπευτεί. Αυτό φαίνεται μετά τις πρώτες 15 μέρες, όταν η τριχοφυΐα αποβάλλεται από το δέρμα. Τότε διαπιστώνεται πως υπάρχουν σημεία που συνεχίζουν να εμφανίζουν τρίχες και αυτό οδηγεί σε μια επαναληπτική θεραπεία. Αυτή η ανάγκη επανάληψης κοστίζει σε χρόνο και ταλαιπωρία για το άτομο που κάνει αποτρίχωση.

Τα χαρακτηριστικά του Διοδικού Laser και ο τρόπος λειτουργίας του

Στην προσπάθειά τους οι επιστήμονες να βελτιστοποιήσουν την αποτρίχωση με λέιζερ ανακάλυψαν το Διοδικό Laser.

Το Διοδικό λέιζερ λειτουργεί σε μήκος κύματος 810 nm (νανόμετρα), δηλαδή μπορεί να φτάσει πιο βαθιά από το laser Αλεξανδρίτη. Αυτό σημαίνει ότι το Διοδικό Laser είναι ασφαλέστερο για την επιδερμίδα. Επίσης, δεν περιορίζεται ούτε από την απόχρωση της επιδερμίδας, ούτε από την χρώμα της τριχοφυΐας. Αυτό το καθιστά ιδανικό για τους μεσογειακούς λαούς, όπου παρατηρούμε σταρένια, μελαμψά ή μαυρισμένα από τον ήλιο δέρματα.

Επειδή το συγκεκριμένο λέιζερ γίνεται με σάρωση, δεν μένουν κενά στις περιοχές που θέλουμε να αποτριχώσουμε και έτσι δε χρειάζονται επαναληπτικές θεραπείες. Επίσης, το διοδικό λέιζερ χρησιμοποιεί διαφόρων μεγεθών κεφαλές, που καλύπτουν μέχρι αρκετά μεγάλες περιοχές και έχουν ειδικά συστήματα ψύξης (μέχρι και -14°C).  Έτσι οι θεραπείες γίνονται ταχύτατα και όσο πιο ανώδυνα γίνεται.

Ο μέσος όρος θεραπειών είναι 6 θεραπείες, οι οποίες πρέπει να γίνονται μια φορά το μήνα για να έχουμε τα καλύτερα τελικά αποτελέσματα. Μετά μπαίνουμε στο χρονικό διάστημα της συντήρησης, όπου οι θεραπείες αραιώνουν σταδιακά, φτάνοντας τη μία φορά το εξάμηνο με μία φορά το έτος.

Laser Αποτρίχωση στο City Laser Lab στο Μαρούσι

Λόγω της υπεροχής του σε τεχνολογία και σε αποτελέσματα, στο City Laser Lab έχουμε επιλέξει και χρησιμοποιούμε – όχι ένα οποιοδήποτε διοδικό laser αλλά – διοδικό laser τελευταίας γενιάς. Ο συγκεκριμένος τύπος laser διαθέτει τεχνολογία, που συνδυάζει τις οπτικές ίνες τριών lasers σε μια κεφαλή (755nm Alexandrite, 808nm diode, 1064nm Nd-yag).

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μεγιστοποίηση του αποτελέσματος σε 40% λιγότερες συνεδρίες, σε σχέση με τα υπόλοιπα lasers. Αξιοποιούμε, με αυτό τον τρόπο, όλα τα πλεονεκτήματα της πιο σύγχρονης τεχνολογίας στο χώρο της αποτρίχωσης!

Επικοινώνησε στο 2110157790 ή συμπλήρωσε τη σχετική φόρμα για να κλείσεις ραντεβού για αποτρίχωση. Μαζί θα σχεδιάσουμε το κατάλληλο πλάνο συνεδριών, για να εξαλείψουμε την τριχοφυΐα στις περιοχές που σε ταλαιπωρεί.

Image: Unsplash

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *