βαθύς καθαρισμός προσώπου city laser lab μαρούσι

Τι σημαίνει Βαθύς Καθαρισμός και γιατί είναι απαραίτητος

Η φυσική έκκριση του σμήγματος είναι απολύτως απαραίτητη για την προστασία του δέρματός μας. Όμως, ο συνδυασμός του με τον ιδρώτα, την ατμοσφαιρική ρύπανση, τη σκόνη, το μακιγιάζ κ.α. οδηγεί στο φράξιμο των πόρων του δέρματος. Εξαιτίας αυτού δημιουργούνται οι φαγέσωρες, που μπορούμε όλοι να αναγνωρίσουμε σε ένα πρόσωπο. Πρόκειται για τα μαύρα στίγματα, τα οποία, μάλιστα, μπορούν να επεκταθούν σε στέρνο, ώμους και πλάτη.

Τι συμβαίνει όταν φράζουν οι πόροι του δέρματος

Το φράξιμο των πόρων μπορεί να οδηγήσει σε βλάβες της επιδερμίδας που, εκτός από τα μαύρα στίγματα, μπορεί να είναι επίσης:

 • διάφορες μολύνσεις της επιδερμίδος, όπως για παράδειγμα οι φλύκταινες και η ακμή
 • παχύ και θαμπό δέρμα
 • αλλεργίες

Το δέρμα δεν οξυγονώνεται σωστά και φαίνεται θαμπό, κουρασμένο και ερεθισμένο.

Ορμονικές καταστάσεις, όπως στην περίοδο της εφηβείας ή κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως, επιβαρύνουν την όλη κατάσταση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα δέρμα με φλεγμονές, ερεθισμένο και επώδυνο. Μάλιστα, αν δεν αντιμετωπισθεί άμεσα και σωστά είναι πολύ πιθανό το δέρμα να καταλήξει να έχει έντονες ουλές!

Τι προσφέρει ο βαθύς καθαρισμός προσώπου ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας

Με τον βαθύ καθαρισμό μπορούμε να απομακρύνουμε το σμήγμα από τους πόρους. Η ποσότητα του σμήγματος και η έκταση της επιδερμίδος που επηρεάζεται, έχει άμεση σχέση με τον τύπο επιδερμίδας των ανθρώπων.

Στην περίπτωση ενός ξηρού δέρματος οι φαγέσωρες (μαύρα στίγματα) μπορεί να είναι λίγοι και η θεραπεία γρήγορη και αποτελεσματική.

Κανονικά, μεικτά και λιπαρά δέρματα παρουσιάζουν περισσότερη συσσώρευση σμήγματος και απαιτούν περισσότερο χρόνο και προσπάθεια.

Ανάλογα, λοιπόν, με τις ανάγκες της καθεμίας περίπτωσης,  εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό μπορεί να ακολουθήσει το κατάλληλο και στοχευμένο πρωτόκολλο. Αυτό που θα οδηγήσει στον τελικό στόχο ενός βαθύ καθαρισμού, που δεν είναι άλλος από:

Ένα δέρμα καθαρό, λαμπερό, ενυδατωμένο, αναπλασμένο και υγιές

Ποια είναι η διαδικασία για έναν βαθύ καθαρισμό προσώπου

Η θεραπεία για βαθύ καθαρισμό προσώπου διαρκεί περίπου 1,5 – 2 ώρες και η διαδικασία περιλαμβάνει συγκεκριμένα βήματα και χρήση εξειδικευμένων εργαλείων και προϊόντων.

Διαδικασία Θεραπείας

Στο City Laser Lab, για τον βαθύ καθαρισμό προσώπου, χρησιμοποιούμε τα κατάλληλα προϊόντα για τον τύπο δέρματος του εκάστοτε ατόμου. Οι εργασίες που γίνονται κατά τη διάρκεια της θεραπείες είναι οι εξής:

 • Καθαρισμός της επιδερμίδας με γαλάκτωμα – λοσιόν
 • Απολέπιση της επιδερμίδος (peeling)
 • Χρήση ατμού, ώστε η αφαίρεση του σμήγματος να είναι πιο εύκολη και ανεκτή
 • Αφαίρεση σμήγματος (με τα δάκτυλα και ειδικά εργαλεία, πιθανή διάνοιξη, ανάλογα με την περίπτωση )
 • Απολύμανση/αποστείρωση της επιδερμίδας μηχανικά ή προϊοντικά
 • Εφαρμογή προϊόντων : ενυδατικά, αναπλαστικά, συσφικτικά, καταπραϋντικά προϊόντα, όπως οροί και κρέμες και συνδυασμός με μάλαξη (κατά περίπτωση)
 • Εφαρμογή μάσκας (ενυδατικής, αναπλαστικής, καταπραϋντικής για επανάκτηση της χαμένης υγρασίας, ηρεμίας και τόνωση της επιδερμίδας)
 • Χρήση αντισηπτικής – αντιβιοτικής κρέμας τοπικά
 • Ολοκλήρωση της θεραπείας με ορό, κρέμα ημέρας και αντηλιακή κρέμα προσώπου

Κανόνες που πρέπει να τηρούνται μετά τη θεραπεία ενός βαθύ καθαρισμού

Θα πρέπει να αποφύγουμε την ταλαιπωρία μετά τη θεραπεία. Αποφεύγουμε, επίσης, την έντονη σωματική άσκηση, την έκθεση στον ήλιο και τη σκόνη. Πιάνουμε τα μαλλιά μας πίσω, δεν αγγίζουμε με γυμνά χέρια το πρόσωπό μας και αποφεύγουμε το μακιγιάζ. Ειδικά το makeup απαγορεύεται μετά από βαθύ καθαρισμό προσώπου. Οτιδήποτε έρχεται σε επαφή με το δέρμα μας, όπως για παράδειγμα οι μαξιλαροθήκες, θα πρέπει να είναι καθαρό και σιδερωμένο! Για μεγαλύτερη προστασία, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στοχευμένα κάποια αντισηπτική – αντιβιοτική κρέμα.

Θα πρέπει να είμαστε αυστηροί με τους κανόνες καθαριότητας και αντισηψίας. Τόσο μετά τη θεραπεία, όσο φυσικά και εντός ενός επαγγελματικού χώρου διεξαγωγής της θεραπείας αυτής. Είναι απόλυτα σημαντικό να διασφαλίζεται η αποφυγή μολύνσεων!

Βαθύς καθαρισμός στο City Laser Lab στο Μαρούσι

Το δέρμα μετά τη θεραπεία είναι λείο, καθαρό, φωτεινό – λαμπερό, ενυδατωμένο, σφριγηλό και υγιές. Αυτό ισχύει ακόμα και στις περιπτώσεις όπου η επιδερμίδα είναι πολύ ταλαιπωρημένη, έχει πολλές ανάγκες και είναι ερεθισμένη. Μετά τον καθαρισμό, η επιδερμίδα δείχνει πιο ήρεμη και υγιής.

Επικοινώνησε στο 2110157790 ή συμπλήρωσε τη σχετική φόρμα για να κλείσεις ραντεβού για βαθύ καθαρισμό προσώπου στο City Laser Lab. Θα ξεκινήσουμε με τη διάγνωση για τον τύπο της επιδερμίδας σου και θα ακολουθήσουμε το κατάλληλο πρωτόκολλο για τον βαθύ καθαρισμό της. Στόχος μας να επανακτήσεις τη λάμψη και την υγεία στο δέρμα σου.

Διάβασε, επίσης, για τις άλλες θεραπείες προσώπου και μάθε τι μπορούν να σου προσφέρουν.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *