Ριζική αποτρίχωση και πληροφορίες από τις ειδικούς του City Laser Lab για τη διαδικασία και τα αποτελέσματα της μεθόδου

Μάθε τα πάντα για τη Ριζική Αποτρίχωση

H Ριζική Αποτρίχωση είναι η παλαιότερη μόνιμη αποτρίχωση και η πλέον επικρατέστερη για 100 % απομάκρυνση της τριχοφυΐας σε πρόσωπο ή σώμα.

Υπάρχουν 3 μέθοδοι ριζικής αποτρίχωσης

  • Ηλεκτρόλυση
  • Θερμόλυση
  • Blend

Ποια από τις 3 μεθόδους είναι η επικρατέστερη

Η επικρατέστερη και ταχύτερη μέθοδος ριζικής αποτρίχωσης είναι η θερμόλυση. Η θερμόλυση χρησιμοποιεί το ρεύμα μετατρέποντάς το σε θερμότητα, με αποτέλεσμα να καταστρέφει τις ρίζες των τριχών. Αυτό το επιτυγχάνουμε με τη χρήση μιας πολύ λεπτής βελόνας (αποστειρωμένης / μιας χρησεως). Εισερχόμαστε στον θύλακα της τρίχας και φτάνοντας στη ρίζα, την καυτηριάζουμε και την καταστρέφουμε. Στη συνέχεια η τρίχα αφαιρείται και το δέρμα μένει καθαρό.

Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιείται ευρύτατα από τα μέσα του 20ου αιώνα με εξαιρετικά αποτελέσματα σε πρόσωπο και σώμα.

Πού στοχεύει η ριζική αποτρίχωση

Η ριζική αποτρίχωση στοχεύει στην απομάκρυνση της τριχοφυΐας, ανεξαρτήτως της δύναμης ή του χρώματος των τριχών, η οποία μπορεί να έχει προκληθεί λόγω:

  • προσωπικής ή κληρονομικής προδιάθεσης
  • ορμονικών προβλημάτων
  • φαρμάκων
  • ασθενειών
  • χρήσης άλλων μεθόδων αποτρίχωσης που έχουν οδηγήσει στην αύξησή της, μερική ή ολική.

Σε ποιες περιπτώσεις προτιμάται η ριζική αποτρίχωση και πού απευθύνεται

Η ριζική αποτρίχωση προτιμάται σε μικρές περιοχές επειδή δουλεύουμε τρίχα – τρίχα, αλλά πολύ συχνά η συγκεκριμένη μέθοδος εφαρμόζεται και σε μεγαλύτερες περιοχές, μεμονωμένα ή σε συνδυασμό με θεραπείες λέιζερ. Με αυτόν τον τρόπο απομακρύνουμε τη λευκή ή πολύ ανοιχτόχρωμη τριχοφυΐα, την οποία το λέιζερ αδυνατεί να αντιμετωπίσει, επιτυγχάνοντας έτσι ολοκληρωτική αποτρίχωση!

Απευθύνεται σε γυναίκες και άντρες ανεξαρτήτως ηλικίας , χρώματος επιδερμίδας και τριχοφυΐας. Μάλιστα, είναι η μόνη μόνιμη αποτρίχωση που αντιμετωπίζει ανοιχτόχρωμες και λευκές τρίχες.

Ποια διαδικασία ακολουθείται στη ριζική αποτρίχωση

Η ριζική αποτρίχωση είναι μια διαδικασία που πάνω από όλα χρειάζεται αισθητικό με ιδιαίτερη γνώση και εμπειρία. Εάν αυτό ισχύσει τότε είναι γρήγορη και αποτελεσματική. Τα ραντεβού μπορεί να αρχίσουν από μία φορά την εβδομάδα έως μία φορά τις 2 εβδομάδες και οι επαναλήψεις είναι τακτικές.

Η τριχοφυΐα απομακρύνεται άμεσα και ο μηδενισμός αυτής επιτυγχάνεται εντός κάποιων μηνών. Η μείωση της τριχοφυΐας είναι ταχύτατη και ακολουθώντας τους κανόνες και τον ρυθμό της θεραπείας επιτυγχάνουμε τον τελικό μας στόχο.

Οι τρίχες απομακρύνονται σταδιακά. Οι πιο αδύναμες απομακρύνονται ταχύτερα και με μερικές επαναλήψεις παραπάνω ακολουθούν οι δυνατές / ορμονοεξαρτώμενες τρίχες. Εφόσον δεν υπάρχει επανέκφυση εντός του κύκλου της ζωής της τρίχας, η τριχοφυΐα έχει απομακρυνθεί μόνιμα.

Σε περίπτωση ορμονικών προβλημάτων ή κάποιας θεραπευτικής αγωγής η οποία επηρεάζει την τριχοφυΐα, όπως για παράδειγμα η χρήση κορτικοστεροειδών, η τριχοφυΐα που έχει απομακρυνθεί πλήρως δεν μπορεί να δυναμώσει ξανά. Σε άλλες περιοχές ή άλλες τρίχες που υπάρχουν ως χνούδι  θα μπορούσαν να δυναμώσουν, αλλά όχι αυτές που έχουν απομακρυνθεί πλήρως.

Τι πρέπει να κάνετε μετά τη ριζική αποτρίχωση

Οι εφαρμογές γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και, με τη σωστή πρακτική και την εφαρμογή των κανόνων που δίνουμε για την αποθεραπεία σας, δεν έχετε να φοβηθείτε ούτε σημάδια, ούτε μολύνσεις, ούτε οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα.

Κατά τη διαδικασία ολοκλήρωσης της θεραπείας, φροντίζουμε να προστατεύσουμε πλήρως  την επιδερμίδα και δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα για τις επόμενες 6 ώρες. Μετά την αποτρίχωση και για τις 6 πρώτες ώρες δεν χρησιμοποιούμε νερό στην περιοχή.

Για τις επόμενες 3 ημέρες προσέχουμε την καθαριότητα της περιοχής και χρησιμοποιούμε μια ειδική κρέμα, ώστε να προστατεύσουμε την επιδερμίδα από μολύνσεις.

Αθλητικές δραστηριότητες κατά τις οποίες ιδρώνουμε, κολύμβηση, σάουνα, σολάριουμ , ερεθιστικά προϊόντα κ.α. είναι πράγματα που πρέπει να αποφεύγουμε για τις επόμενες 3 μέρες.

Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε να χρησιμοποιούμε αντηλιακή κρέμα (SPF 30+) όταν βγαίνουμε στον ήλιο.

Μετά τις 3 πρώτες μέρες μπορούμε να επανέλθουμε στην καθημερινότητά μας με απόλυτη ασφάλεια.

Βρείτε εδώ τις τιμές για ριζική αποτρίχωση, καθώς και άλλες χρήσιμες πληροφορίες και καλέστε μας στο 2110157790 ή συμπλήρωσε τη σχετική φόρμα στο κάτω μέρος της σελίδας για να ορίσουμε το πρώτο ραντεβού.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *